NA DE VAKANTIE

Voor velen van ons is de vakantie weer voorbij. Vaak is de zomer een tijd van lekker luieren, een terrasje pakken, gezellige barbecues en misschien heb je -ondanks je goede voornemens- wat minder bewogen. Je hebt je wel voorgenomen weer meer te bewegen. Zo na de vakantie is de eerste stap vaak de moeilijkste. Plan daarom nu je eerste training in en maak hem niet te zwaar. Begin met wat lichte oefeningen, en doe vooral dingen die je leuk vindt. Als je eenmaal begonnen bent komt de motivatie voor de volgende keer meestal vanzelf. Heb je bewegingsadvies nodig? Loop dan eens binnen bij Fysiotherapie Konings.

 

PLANNING
Het is misschien even wennen, maar een goede planning brengt en houdt je op het goede pad. Zeker als je na de vakantie de draad weer wilt oppakken. Niets motiveert zo goed om weer regelmatig te gaan trainen als het hebben van een doel. Kies daarom een nieuw doel uit waar je voor wilt trainen en door je maaltijden vooruit te plannen en je trainingen in je agenda te noteren, kun je van tevoren een goede balans samenstellen.

RITME IN VOEDING
Probeer na je vakantie naast je sportritme ook weer een gezond voedingspatroon op te pakken, met een ontbijt op een vast tijdstip en ook vaste eetmomenten gedurende de rest van de dag. Die structuur in je dag maakt het ook makkelijker om je sportroutine weer op te pakken. Voeding en training beïnvloeden elkaar. Heb jij jouw voeding op orde, dan voel je je fitter en sterker en gaat het sporten je een stuk makkelijker af.

NIEUWE SPORTSCHOENEN MOTIVEREN
Sporten is natuurlijk nóg leuker in ee sportieve stijl en naast een leuke legging, een sweater en shirt zijn ook een paar nieuwe sportschoenen onmisbaar. Met de juiste sportschoenen is de kans dat je een blessure oploopt een stuk kleiner. En een blessure is natuurlijk alles behalve handig als je na de vakantie je sportroutine weer wilt oppakken. 

DOELENBORD
Na je vakantie heeft je lichaam weer even tijd nodig om op gang te komen. Begin dus een tandje lager dan in de laatste trainingen voor je vakantie. Als je te snel wilt loop je misschien een blessure op of -en dat zou zonde zijn- raak je je motivatie kwijt. Een leuke, effectieve en super motiverende manier om je sportroutine na je vakantie weer op te pakken is het bijhouden van je goals op een doelenbord. Het enige wat je nodig hebt is een stuk karton of hout, een stift, post-its en een beetje creativiteit. Deel het bord zo in als je zelf wilt. Met de bovenste post-it kan je kiezen of je dag-, week- of maanddoelen wil hebben. Hang het bord op een plek waar je hem vaak ziet, zodat je je doelen niet vergeet!

SAMEN SPORTEN
Niet alleen jij bent weer terug van vakantie, dat geldt ook voor je vrienden. Spreek met hen af om samen te gaan sporten. De meeste mensen presteren beter als ze samen sporten. Dat heeft meerdere redenen. Ten eerste ben je al minder snel geneigd om een training over te slaan, en als je samen sport geef je vaak nét iets meer dan anders. Als jouw sportbuddy nog een extra herhaling doet, kan jij het zeker ook.

Maak in ieder geval een afspraak met Fysiotherapie Konings om gemotiveerd  met de juiste intensiteit te starten. Zo kan je met ons sparren over jouw nieuwe doelen en nieuwe oefeningen. Wij staan voor je klaar.

CONTACTPAGINA

Fysiotherapie KONINGS is aangesloten bij: